עוגני קרקע קבועים

סוגי עוגני קרקע

עוגני קרקע

מה הם עוגני קרקע?

עוגני קרקע הינם חלק משמעותי בעולם ההנדסה המודרנית. בשנים הללו פותחו סוגי עוגני קרקע מיוחדים בהתאמה לכל אזור חפירה. פיתוח העוגנים הקנה לעולם ההנדסה את יכולת הבנייה בסמיכות למבנה קיים, ואת היכולת להעמיק את החפירה לטובת חניונים תת-קרקעיים ובכך לצמצם ככל הניתן את בעיית המחסור בחנייה בערים המרכזיות.

כאשר אנו עוסקים במבנים להם מתוכננות מס' קומות מתחת למפלס פני הקרקע ובסמוך נמצא מבנה שכן – אין באפשרותנו לבצע חפירה פתוחה. באופן מעשי לא ניתן לחפור עומק של מספר קומות (לצורכי חניון/מחסנים) בבת אחת מכיוון שעל קירות הדיפון נוצרים עומסים אופקיים הגדולים מיכולת נשיאתם . לכן נידרש לבצע חפירה מדורגת – חפירה במספר פעימות כאשר בכל פעימה יש להציב שורת עוגנים אשר תשמש לתמיכת הקיר.

למעשה מטרת העוגנים היא קבלת העומסים האופקיים המתקבלים מן הקרקע על מנת למנוע את התמוטטות קירות הדיפון עקב הוצאת הקרקע מחלקו הפנימי של בור החפירה.

שטח ההשפעה של עוגן יחיד הינו עד כ-12 מ"ר מקיר הדיפון ויכול לשאת עומס מירבי של  120 טון.

אורכו המינימלי על פי רוב הינו 15 מ' והוא נמצא כיעיל בכל סוגי הקרקעות!

עוגני קרקע מהווים פתרון יעיל לרוב הפרויקטים שבהם מתוכננות מספר קומות תת קרקעיות.

למה צריך עיגון קרקע?

עיגון קרקע הוא בראש ובראשונה הליך בטיחותי. כאשר חופרים לעומק רב ישנה סכנה שבמהלך החפירה וחשיפת קירות הדיפון אלו יתמוטטו לתוך החלל שנוצר. לשם כך יש לחזק ולתמוך את הקירות ולעזור בכדי שאלו ימשיכו לעמוד איתנים ויציבים. סוג עיגון הקרקע נקבע על פי מספר רב של פרמטרים כגון: סוג האדמה הנקדחת ומשקלה המרחבי, סמיכותם של מגרשים שכנים וייעודם, המצאות מי תהום באזור הקידוח ועוד. ישנם כמה וכמה סוגי עוגני קרקע: עוגני קרקע קבועים, עוגני קרקע זמניים, עוגני קרקע נשלפים, עוגני קרקע פולימרים ו ברגי סלע / מסמרי עפר.

סוגי עוגני קרקע

עוגני קרקע זמניים

עוגנים זמניים משמשים כתמיכה זמנית לקירות הדיפון ומסייעים בנשיאת עומסי הקרקע. ייעודם של העוגנים הזמניים בפרויקט הוא לתקופה של עד 24 חודשים (לפי ת"י 940.4.2), במהלכם על היזם להשלים את יציקת התקרות במפלסי המרתף. מאותה נקודות זמן התקרות הן אלו שיתמודדו עם הכוחות האופקיים כדיאפרגמות ובעצם יחליפו באופן קבוע את העוגנים הזמניים -שלמעשה החל משלב זה סיימו את תפקידם. לאחר מכן מסירים בהדרגתיות את כוח הדריכה בעוגנים הזמניים משחררים את אביזרי הנעילה ומנתקים את פרופילי הפלדה מיציקת הבטון.

עוגני קרקע קבועים

מיועדים להתמודד עם עומס הקרקע לתקופה של כ-120 שנה לפחות (לפי ת"י 940.4.2). עוגן ייקרא עוגן קבוע כל עוד תפקודו עשוי לחרוג ממשך זמן של שלוש שנים. ההחלטה להשתמש בעוגן קבוע בפרויקט מתקבלת כאשר מובן כי אין אלמנט המיועד להחליף את העוגנים בקבלת הכוחות האופקיים וכי העוגנים הם אלו שיצטרכו לשאת את עומסי הקרקע גם לאחר מועד סיום הבנייה. עוגן קרקע קבוע מיוצר מחומרים עמידים יותר, אליהם מתווספות שתי שכבות של הגנה נגד קורוזיה (שיתוך) זאת בכדי שהעוגן לא יישחק ויישאר דרוך ומתוח בשלמותו לכל משך זמן התפקוד שנקבע לו.

עוגני קרקע נשלפים

עוגן קרקע נשלף

פיתוח הדגל של דוחובני עוגני קרקע!

עוגנים אשר בסיום תפקידם נשלפים במלואם מן הקרקע. עוגני קרקע נשלפים מתאימים לאתרים בהם הסביבה אינה מתאימה/מעוניינת בהטמנת העוגנים בקרקע באופן קבוע, למשל במקרים בהם האתר גובל במבנה לשימור או במגרשים אשר בעליהם מעוניינים ששטחם יהיה חף מעוגנים בסיום הפרויקט.

עוגני קרקע פולימרים

עוגני קרקע פולימרים

עוגני קרקע פולימרים מוצבים בעיקר בפרויקטים הגובלים במגרשים בהם מתוכנן תוואי רכבת עתידי.

עקב התפתחות התחבורה במדינתו השימוש בעוגנים הללו תופס תאוצה. העוגנים הפולימרים עשויים לרב מפיברגלס, שידוע כחומר בעל תסבולת נמוכה מאד לגזירה. הדבר מאפשר להשאירם טמונים בקרקע מבלי לגרום לנזק עתידי למכונת קידוח מנהרות.

אז באילו עוגני קרקע עליכם להשתמש בפרויקט שלכם?

ישנם הרבה גורמים המשפיעים על סוג העוגנים שיש לעשות בהם שימוש בפרויקט בנייה.

יכול להיות כי בחלק מהפרויקט יהיו עוגנים מסוג אחד ובצד שני עוגנים מסוג אחר. למשל, אם בצד אחד ישנה קרקע חרסיתית ללא בינוי ובצד השני קרקע חרסיתית עליה שוכן בניין מגורים שלא רוצה שאריות עוגנים בשטח שלו בסוף הבנייה, אז ההחלטה תהיה כנראה עוגנים קבועים / זמניים בצד הראשון, ועוגנים נשלפים בצד בניין המגורים, כאלו שנשלפים בסוף הבנייה.

אם לדוגמה נוספת עתידה בצד שטח שכן כלשהו להיבנות רכבת / רכבת קלה, יעשה ע"פ בקשת משרד התחבורה בישראל שימוש בעוגנים פולימרים.

ישנם גם שיקולים כלכליים ושיקולי זמנים. מבחינת עלויות, עלות עוגנים קבועים גבוהה יותר מעלות עוגנים זמניים. מצד שני, מקדמי הבטחון של העוגנים הזמניים היא קטנה יותר ודורשת עמידה מדוייקת בזמני התקדמות הפרויקט.

בקיצור, הכל תלוי בסוג השטח הנחפר, בעומסים שיש לשאת, בגודל השטח, ברצון ואישורי השכנים, בתקציב הפרויקט ועוד. דבר נוסף חשוב הוא כמובן חברת עיגון קרקע מקצועית ובעלת ניסיון אשר יודעת ומסוגלת לבצע את העבודה הנדרשת באיכות, במהירות ובעמידה בלוחות הזמנים, ובכך לחסוך ליזם הרבה כאב ראש ותקציבים.

צריכים הצעת מחיר עבור עיגון קרקע?

צרו קשר בקליק קצר באחת הדרכים הבאות ונעמוד לרשותכם