

ברגי סלע
מסמרי עפר


דף הבית » ברגי סלע | מסמרי עפר
מה זה ברגי סלע / מסמרי עפר ?
ישנה תפיסה רווחת כי ברגי סלע או בשמם האחר מסמרי עפר, מתאימים לשימוש בקרקע סלעית בלבד, אך אין זו האמת. הם נמצאו כמתאימים לרוב סוגי הקרקעות ואף מעבר לכך, האפשרות להשתמש בהם במגוון רב של אורכים הופך את ברגי הסלע לחלק דומיננטי ומשלים בעולם עיגון קרקע. נשתמש בהם באזורים בהם צפיפות גדולה של מבנים הנמצאים בסמיכות זה לזה או במקומות בהם אורך הקידוח מוגבל ונדרשים קידוחים בעומקים קצרים ומשתנים. בנוסף ברגי הסלע נפוצים גם בפרויקטים של ייצוב מדרונות.
בורג סלע / מסמר עפר משמשים לשינוי תכונותיה של הקרקע באמצעות שריונה באזורים בהם אין צפיפות גבוהה של מבנים. יתרונם הוא בכך שאורכם קצר מה שמאפשר קידוח לעומקים שונים.




נתוני בורג סלע / מסמר עפר
בורג סלע יחיד יכול לשאת עומס של עד כ-25 טון ושטח השפעתו בטווח ה- 4 מ"ר. בשל כך בשטח ספציפי יהיה הצורך לקדוח כמות גדולה יותר של ברגי סלע / מסמרי עפר ביחס לכמות עוגני קרקע. האורך המינימלי שלו שקול לעומק החפירה, מה שעושה את טווח האורכים למאד דינמי. בורג סלע / מסמר עפר מותאם לעומסים קטנים, אך כיוון שמדובר בבורג שאינו גמיש כלל, לא ניתן לבצעו באזורים אשר צפופים יותר מאורכו. ברגי סלע / מסמרי עפר משמשים לשינוי תכונה של הקרקע באמצעות כך שהם עובדים כמיקשה אחת יחד עם הקרקע ומשמשים כפי שברזל זיון משמש בבטון מאחד לכדי יחידה אחת. תאורטית ניתן להגיד כי הברגים יוצרים מעין קובייה דמיונית ה"כלואה" באמצעות קיר הדיפון והברגים. הבורג מונע בוודאות קריסה של קירות הדיפון אך מאידך יוצר באופן ודאי תזוזה (בדיוק הפוך מהעוגן). עוגנים הרי עובדים קצת אחרת – העוגן עובד כך שהשורש שלו צריך להגיע מעבר לקו נפילת הקיר, שם הוא תופס את הקרקע יציבה ותומך את הקיר.
ברגי סלע - להשלמת הפאזל במקומות צפופים ולא נגישים
יתרון בולט של בורג הסלע / מסמר העפר לעומת עוגני קרקע הוא שאורכם וקוטרם הדינאמי ניתן לשינוי – הדבר מאפשר נגישות במידה רבה באזורים בהם צפיפות גבוהה של מבנים בסמוך או אם בקרקע הסמוכה לפרויקט יש כבר מרתף בנוי, אזי ישנו הצורך בקידוחים קצרים בעומקים גמישים שמתאימים למסמרי סלע בלבד.


מה ההבדל בין עוגני קרקע לברגי סלע?
עוגני קרקע


- נשיאת עומס מקסימלית לעוגן - 80-120 טון
- אורך מינימלי - 12 מ'
- טווח נשיאת עומס לעוגן - 12 מ"ר
- סוג קרקע - חרסתית / חולית / כורכרית / סלעית
- כמות עוגנים בפרויקט - קטנה בהרבה מברגי סלע
- האורך כמעט ולא ניתן לשינוי
- מונעת הזזה בקירות הדיפון
- קיים סיכון לקריסה
- מתאימים למקומות צפופים ולא נגישים בתוך האתר עקב גמישותו
- לא מתאים למקומות בהם מבנים בקרבת האתר עקב אורכו
- עלות לפרויקט - נמוכה מברגי סלע עקב פחות קידוחים וחומרים
ברגי סלע / מסמרי עפר


- נשיאת עומס מקסימלית לבורג - 25 טון
- אורך מינימלי - כעומק החפירה
- טווח נשיאת עומס לבורג סלע - 4 מ"ר
- סוג קרקע - חולית / כורכרית / סלעית
- כמות ברגי סלע בפרויקט - גדולה בהרבה מכמות עוגנים
- האורך ניתן לשינוי בהתאם לטוואי השטח
- מתקבלת הזזה בקירות הדיפון
- אין סיכון לקריסה
- לא מתאימים למקומות צפופים בתוך האתר עקב אי גמישותם
- מתאימים למקומות בהם מבנים בקרבת האתר עקב אורכם הקצר
- עלות לפרויקט - יקרה מעוגנים עכב יותר קידוחים וחומרים


ייצוב מדרונות
מדרונות הינם נפוצים בפרויקטים גיאוטכניים. כאשר פרויקט בנייה (בניין, כביש או גדת נחל לדוגמה) גובל במדרון ישנה סכנת התדרדרות הקרקע במדרון, מה שנקרא בשפה המקצועית ארוזיה – סחף. הבעיה עם מדרונות ואי יציבותם היא השינויים שיכולים להיגרם לקרקע המדרון עקב מזג האוויר או סדקים פנימיים, וכך בקלות יכול מדרון שנראה יציב בעין להפוך לסכנה בטיחותית ממשית.
אז איך מייצבים מדרונות?
כאשר דוחובני עוגני קרקע ניגשים לפרויקט בו ישנו הצורך בייצוב מדרונות, אנו מוודאים עם איש התכנון של הפרויקט את סוג הקרקע והעומסים הנחוצים להיתמך. לאחר מכן ע"פ הפסיעות שנקבעו קודחים ברגי סלע / מסמרי עפר ומחברים ביניהם בעזרת רשת פלדה, שיוצרת חיזוק וקשרים בין הברגים וגם מונעת פיזית נפילה של אבנים וקרקע. לאחר מכן מסיימים בהתזת בטון לחיזוק וייצוב סופיים. העבודה מתבצעת מלמעלה למטה ובמקביל לחפירת הפרויקט.
מעוניינים בהצעת מחיר עבור ברגי סלע?
צרו קשר בקליק ומיד נעמוד לרשותכם